1 dic 2002

"Nacionalitat" Periòdic d'Andorra 01-12-2002 Cartes dels lectors: V.L.M. al Sr. Tomàs Pascual Casabosch

Amb tot el meu respecte, els recomano que resolguin ràpidament la greu injustícia que les persones que estan integrades a Andorra s’hagin d’esperar 25 anys per obtenir la nacionalitat andorrana. No cal complicar-se molt la vida per reduir-la, per exemple, a un termini de 20 anys. Si busquem mitjanes de situacions, aquesta opció seria un pas molt important per a Andorra.
Ja fa temps que, tal com ha aparegut als mitjans de comunicació, tots varem confiar que durant aquest estiu el tema ja estaria resolt, però resulta que s’està acabant l’any i tot continua igual, amb falses promeses.
Hi ha un partit de l’oposició que cada dia contacta amb residents de més de 20 anys perquè influeixin en les decisions dels seus contactes votants. També contacten amb els que fa 25 anys que són aquí per explicar- los que ho haurien fet abans i d’aquesta manera aconsegueixen vots (més de 3.000, aproximadament).
S’ha de mencionar que si vostès fossin els qui per iniciativa pròpia rebaixessin el temps valdria la pena, ja que els qui estimen el país, si se’ls reconegués amb fets, farien canviar els resultats de les urnes a les pròximes eleccions comunals i nacionals.
Senyors, sé que tenen molts assumptes complexos damunt de les taules, però els fets injustos i tercermundistes s’haurien d’haver avançat aquest any. La gent que se sent castigada per aquest fet no s’ho mereix i els liberals els necessitem a les urnes. ¡Visca Andorra!
V.L.M.
Andorra la Vella
(Carta enviada al Sr. Tomàs Pascual Casabosch, a Calidae i publicada al Periòdic d’Andorra)

No hay comentarios: