12 oct 2006

"No s'ha de "matar" el missatger de la CASS" Diari d'Andorra 12-10-2006 Tribuna: Tomàs Pascual Casabosch

Sembla mentida que es demani la dimissió dels qui de manera professional es limiten a transmetre’ns el resultat de l’estudi de salut econòmica de la CASS.

De vegades s’acusa certs politics de poca transparència i de mancar a la veritat, i d’altre banda, quan algú es limita a transmetre el resultat d’un estudi més que necessari, s’atreveixen a demanar-ne la “dimissió”, en que quedem?

La senyora Cabot, simplement ha comunicat els resultats de l’informe en qüestió, però a més va mencionar que a Alemanya s’ha allargat el temps de jubilació dels65 als 67 anys, com a advertiment.

Tal comentari es plasma en certs escrits a la premsa d’una altra manera i la reacció d’alguns és com sempre la del NO i la d’opinar sense contrarestar la informació.

Que en el passat hi ha hagut un frau a la CASS és conegut per tots, però no es pot usar l’estratègia de recordar fets verídics de malestar per mesclar conceptes que no hi tenen res a veure.

Algun partit polític vol implantar l’atur en un país on hi ha sempre treball i a més pagat amb les arques de la CASS, si aquest projecte succeís, o bé les empreses i els assalariats haurien de cotitzar molt més per mantenir una colla de ganduls que no voldran treballar, o bé hauríem de treballar fins als 100 anys, aquells que hi arribem. Per aquest fet no es demanen dimissions?

Senyora Cabot, li agraeixo moltíssim la seva transparència amb les informacions de la seva tasca, segurament entre els professionals de la CASS trobaran alguna solució a les futures arques dels qui hi contribuïm per assegurar-nos un merescut descans.

A vostè, senyor Juli Fernàndez, no li puc agrair res mentres continuï signant els comunicats referents a la CASS com a secretari del seu partit polític, que afegeixi altres càrrecs ens crea confusió i dubte sobre quin ús es pot fer de la informació que vostè recapta, crec que s’hauria de treure la màscara de verd quan actua a la CASS i treure’s la mascara CASS quan actua com a verd; es poc ètic anar a fer política a la Seguretat Social de tots.
També es evident que el seu correu electrònic cass@verds.ad no pot ser representatiu d’un consell d’administració de defensa dels afiliats, els quals tenen unes ideologies politiques, privades i plurals.

Enhorabona al Consell d’Administració de la CASS per transmetre la veritat, i no tinguin por, que per molt que es vulgui “matar” el seu missatger com es feia en algunes guerres antigues, el temps posa tot al seu lloc, i siguin prudents per trobar-hi la solució.

2 comentarios:

Anónimo dijo...

Tribuna: Juli Fernández, secretari d’organitzacions del partit Verds

"Benvolgut Sr. Tomàs Pascual Casabosch"

El felicito per l’article que heu escrit, publicat al Diari d’Andorra el 12 d’octubre del 2006, en què valorava la tasca de difusió que s’ha començat a dur a terme en aquesta nova etapa del consell d’administració de la CASS.
Heu estat molt encertat en totes les reflexions, i per aquest motiu m’adreço a vostè per explicar-li la meva situació com a persona, com a secretari d’organització del partit Verds d’Andorra, i com a membre del consell d’administració de la parapública, perquè en cap cas no puc oblidar que, encara que la participació en les eleccions de la CASS fos baixa, hi sóc dins perquè els treballadors i treballadores que van anar a votar, van votar una candidatura perfectament definida com a política (això va ser molt clar des d’un primer moment) cosa que vol dir que, una vegada dins, no puc ni he de defraudar els i les persones que van depositar-me confiança per intentar tirar endavant el programa presentat.

Sr. Tomàs, entenc perfectament el seu raonament, però li garanteixo que tant quan estic dins de la CASS, exercint la meva tasca com a membre del consell d’administració, com quan estic fent-ho com a secretari d’organització del partit Verds d’Andorra, ho faig amb la mateixa voluntat de contribuir en la millora social de totes i tots els ciutadans i ciutadanes, i per tant m’és impossible treure’m cap “mascara”, tal com vostè ho va descriure, perquè sempre actuo voluntàriament segons els meus principis, ja que si no fos així li ben asseguro que no dedicaria tantes hores de la meva vida privada al servei de les persones.
Sigui com sigui, Sr. Tomàs, pensi que les decisions socials que afecten els ciutadans sempre estan esquitxades de connotacions polítiques, perquè viure en comunitat és fer política i opinar també ho és.
Sento moltíssim si l’he defraudat en cas que vostè m’hagués votat, però la satisfacció més gran d’escoltar molt sovint felicitacions de persones que sí em van votar m’encoratgen a seguir endavant, sent conscient que no es pot agradar a tothom.

Molt atentament.

Anónimo dijo...

Tribuna: Miquel Calsina Gordi

Al Sr. Tomàs Pascual, per al•lusions

Només quatre ratlles per explicar-li que ha de llegir millor les notícies que es publiquen als diaris, i no tan sols els meus escrits, que veig que tampoc no els entén.
Efectivament demano la dimissió dels “professionals”, com vostè diu, que transmeten el resultat d’un estudi encomanat per la Cass.
Demano la dimissió perquè es permeten donar exemples que no surten a dit informe.
L’ informe econòmic de KPMG, en cap moment no insinua el fet de retardar les jubilacions, només diu que a l’any 2023 seran més elevades les despeses que els ingressos.
Dir que hauríem de retardar la data de jubilació és un “exemple” personal de la Sra. Cabot i el Sr. Fernández. Si no, torni a llegir l’article del diari d’Andorra o demani la gravació de la roda de premsa del Consell d’administració de la Cass.
En aquest cas, doncs, es veu clar que la Sra. Cabot no es va limitar a transmetre un resultat, sinó a fer-ne una “consideració” personal.
A mi em resulta completament indiferent, si un representant al Consell d’administració de la Cass és escollit pels assalariats o nomenat per Govern, a vostè Sr. Tomàs sembla que no, encara em resulta més indiferent si és verd, groc o vermell, però si utilitza la Cass per fer política, encara em dóna més motius per demanar la seva dimissió.
La meva reacció no és la del NO, no pretengui barrejar conceptes, la meva reacció és demanar la dimissió de qui s’extralimita en les seves funcions i ofèn als treballadors que cotitzem a la Cass ...
Sí diu molt bé en canvi Sr. Pascual, que el temps posa tot al seu lloc, amb això sí que hi estic d’acord.

Atentament,
Miquel CALSINA GORDI