20 jun 2007

"Impuls contra les motocicletes a Escaldes" Periòdic Andorra 20-06-2007 Tomàs Pascual Casabosch


El nou impuls liberal del Comú d'Escaldes-Engordany consisteix a posar paranys a les motocicletes que estan estacionades damunt de la voravia, encara que ocupin un petit espai i que no entorpeixin la lliure circulació de les persones, per prudència a per no treure llocs d’estacionament de la zona blava als vehicles més grans que ho necessiten i que paguen per aquest fet.
Per al Comú sembla que moltes terrasses d’estiu ubicades enmig de la voravia no molesten, ja que paguen el lloguer de l’espai.
També queda el dubte sobre la legalitat d’immobilitzar vehicles andorrans. Una cosa que mai no he entès és per què s’immobilitzen vehicles estrangers en comptes que siguin retirats per la grua, cosa que facilitaria l'espai urbà per a qui el necessiti.
A la fotografia es veu un parany posat a una motocicleta al costat d’un restaurant japonès, ubicat en un carrer sense sortida de l’avinguda de Carlemany, on, a més, a causa de les obres de remodelació no hi ha llocs per deixar aquests petits vehicles. La meva moto també ha estat immobilitzada en un lloc on tampoc no molesta gens, i en arribar a la terrassa d’estiu sí que està plena, fins i tot les mares que van amb els cotxets dels nens han de desviar-se pel mateix carrer, i això que és davant de la Casa Comuna; per la finestra no deuen mirar gaire.
Parlant amb un agent del mateix Servei de Circulació del Comú d'Escaldes, em comenta que l’ordre prové del cap del Servei i del conseller de Circulació.
Aquest fet em fa recordar fa pocs mesos quan un diumenge al matí els mateixos dos personatges van ordenar sancionar tots els vehicles estacionats sense tiquet a les zones blaves; sembla que es volia pretendre que Escaldes-Engordany fos la parròquia pionera d’aplicar una normativa amb què es pretenia eradicar la tolerància dels diumenges. També recordo de fa pocs mesos un parany posat a un vehicle del servei dels Bombers.
Molts comerços de la part alta de la parròquia contemplen moltes setmanes que quan les dues persones esmentades estan de mal humor fan guàrdia i ordenen sancionar sense escrúpols a qui no està més de dos minuts sense entorpir la circulació, encara que sigui per comprar una barra de pa.
És curiós observar que al carrer de davant de la mateixa porta del Comú escaldenc hi ha vehicles sense tiquet cada dia, i en doble fila, sobretot per als qui cada setmana volen apostar els diners als jocs de loteria, primitives, travesses..., però tothom sap qui és el primer interessat en el negoci ubicat en aquella zona, i molts dels agents de circulació han estat convidats a fer els ulls grossa pel que fa a tot el que passa a l'esmentat carrer; són les coses que té el poder a l’ombra.
Amb algun conseller del Comú que cobra mil euros més que els altres per fer només el que he esmentat i haver-se donat de baixa d’un partit polític per estalviar-se el tant per cent que es pacta de paraula i els fets esmentats, crec que posar alguns noms en qualsevol llista electoral encara que fos independent o encapçalada per la mateixa Verge de Meritxell faria un miracle que algú els votés, com a mínim, els qui coneixen la realitat diària de la nostra parròquia.

Membre de la plataforma PCA-UNP.

1 comentario:

Anónimo dijo...

Periòdic d’Andorra
18/7/2007
Societat
Rèplica

Senyor Tomàs Pascual, després de llegir el seu article, i per la part que em toca, em permeto la llibertat de contestar-li. Com es lògic, no ho faré públicament ja que les represàlies poden ser importants, la llibertat d’expressió encara és lluny d’arribar al Comú d'Escaldes-Engordany.
En primer lloc, i com ja deu sospitar, sóc agent de circulació comunal i per cert jurat, sí, encara que ho féssim gairebé d’amagatotis, però ja està fet, que, al final, és el que compta. Però aquesta és una altra qüestió.
De cap manera es pot justificar l’estacionament de motos a les vores, siguin amples o estretes, en carrers amb sortida o sense, tant si fan nosa com si no en fan, és una infracció inclosa al Codi de Circulació. Les voreres són patrimoni exclusiu dels vianants i no hi ha discussió.
Ara, pel que fa a les formes, sense cap dubte, el que no podem fer és que avui es llevi el polític de torn i li faci nosa una moto i a partir d’aquí, ja, ni sancions, i directament parany! !Així s’aprèn de pressa!.
Senyor Pascual, el criteri de les persones que portem el uniforme d’agents al Comú d'Escaldes-Engordany ja fa temps que ha passat a la història, com tantes i tantes altres coses. Les mateixes persones que vostè esmenta en el seu article ens han anul•lat fins al punt de que ja no sabem ni com hem de treballar ni quan, però aquesta també és una altra qüestió.

El motiu que m’ha portat a rebatre el seu article, és que vostè també s’equivoca amb les formes, no pot publicar un article en un diari perquè li han posat un parany a la moto. Si vostè forma part d’una plataforma política, el convido que ho arregli políticament. Miri, els agents de circulació d'Escaldes ja ho estem passant prou malament, li puc assegurar que ha sigut sense cap dubte la legislatura més llarga i dura que hem patit, i no per la feina, que, de fer de semàfors, en sabem molt, sinó perquè ens ho han pres tot, la dignitat, el criteri, ja no ens queda res més que l’esperança de les properes eleccions, i també li puc dir que el partit de l’oposició es absent, senzillament no existeix. Per tant, no ens faci passar més vergonya encara publicant articles perquè se’ns faci més feixuc posar-nos un uniforme que d’una altra manera lluiríem amb orgull per una feina ben feta. Així només mostra la cara dolenta, que ja la suportem com podem.

Un agent de circulació
Escaldes-Engordany