7 mar 2008

"Inversions estrangeres i blanqueig de diner" Diari d'Andorra 7-3-2008 Tribuna Tomàs Pascual Casabosch

El tema de les inversions estrangeres va començar quan el PLA va plasmar en el programa electoral del 2005 la intenció “d’obrir-les a sectors no presents en l’aparell productiu andorrà”.
En guanyar les eleccions, el senyor cap de Govern i els qui el seguien van notar des de les cadires dels seus despatxos una il·luminació considerada com un “avís diví” que la inversió estrangera s’havia d’obrir a tots els sectors.
Els qui han tingut una mica de seny s’hi van oposar i es va aconseguir que el camí es reconduís al que deia el programa mencionat.
No obstant això, des de tal època parlen de fer-ho esglaonadament fins arribar a l’obertura total, ens ho intenten colar de diferents maneres, és com una lenta i dolorosa tortura que acaba en una agonitzant mort.
Tot això forma part d’una mena de rentat de cervell en el qual alguns dels qui aparquen els costosos vehicles al pàrquing del Consell General ens parlen també de lleis socials i han de conduir el nostre país sense cap càrrega hipotecària ni d’abús de lloguer. Quina vergonya!, el que emprenya és que es pensen que la resta d’andorrans i residents no ens n’adonem.
Les estratègies per intentar aconseguir la inversió estrangera son vàries i van creixent. Paguen sermons portant-nos constantment cars oradors estrangers de la generació Power Point i roba de disseny cara, amb currículums plens de màsters i estudis universitaris. Doncs la imatge de ser un guru i empollon estranger sense conèixer Andorra i els seus ciutadans, per a ells val més que una altra cosa.
La gran sucursal rentadora de cervells és la OIE, l’Oficina d’Innovació Empresarial d’Andorra, s’entesten constantment a fer classes als petits empresaris andorrans i ningú no els ha elegit com a professors de res. Recordo quan van aconsellar que un empresari ha d’aprendre a caure i aixecar-se sol, ens vàrem fer tots un tip de riure, curiós consell de gent que cobra de l’Estat a final de mes sense cap mena de comptes de resultats ni esforç de lluita de treball, és a dir, pujar la persiana al matí i aconseguir baixar-la fins al dia següent amb la caixa plena per fer front als pagaments de les obligacions diàries.
L’ objectiu de tal oficina no arriba més lluny de ser una sucursal Liberal per fer-nos creure que d’una forma independent no paren de rebre consultes d’inversors estrangers que hi estan interessats. L’oficina, des d’un despatx ubicat a Espanya, realitza cada dia trucades a empreses espanyoles oferint-los invertir a Andorra i donant solucions irregulars de prestanoms, i explicant-los que l’obertura total està a punt d’arribar, ja que tenen el cap de Govern i algunes associacions pont de suport.
El cinisme ha arribat a tant, que en el passat premi dels Innovadors 2007 van estar trucant i insistint a les empreses estrangeres que presentessin a Andorra un projecte d’inversió, amb l’argument que a Andorra hi ha pocs talents preparats, per això ara els deuen buscar a fora, jo aquí els conec a dotzenes, només cal conèixer les persones.
El món és tan petit que van contactar a un empresari d’Espanya que jo conec i va gravar tota la conversa. Potser algun dia es podria escoltar a Internet i/o a algun canal de ràdio i/o televisió.
Resumint, si analitzem objectius actuals de moda, com són sortir de la llista de paradisos fiscals, segurament alguns governants propietaris de financeres i bancs han de trobar la fórmula d’atreure el turisme bancari, de manera que no s’enfadin els països veïns, una opció és oferir als mateixos i futurs turistes crear empreses a Andorra, d’aquesta manera la neteja del diner negre serà més transparent de cara a fora.
La factura dels qui governen mirant només els seus interessos i s’estan venent Andorra la rebrem tota la resta de veritables andorrans i residents. Molts treballadors ja han marxat i marxaran del seu propi país, seran canviats per la mà d’obra estrangera. Els locals comercials i despatxos de sempre seran modificats per noms de franquícies i empreses rentadora de diners. S’extingirà el capital social i humà del nostre país.
Les persones que integrem la UNP, estem d’acord amb una obertura econòmica a les inversions d’empreses estrangeres que no perjudiquin les establertes. En els sectors no presents, i a les que es limitin a empreses que exportin des d’Andorra productes o serveis cap a l’exterior, en els dos casos aquestes rebran incentius per crear llocs de treball a universitaris andorrans o professionals amb experiència al país.
Tomàs Pascual Casabosch
President UNP -Unió Nacional de Progrés-

2 comentarios:

Salvador dijo...

Això de que una oficina que depèn del Govern aconselli mètodes il·legals com els prestanoms no saps si és per riure o plorar.

Anónimo dijo...

Publica un comentari sobre: Andorralandia
"l'Andorra de les nostres persones"
415 comentaris - Mostrar missatge original Reduir comentaris
«El més antic ‹Més antic 401 – 415 de 415 Més nou› El més nou»

Anònim Anònim ha dit...

Informaciò per a tots els ciutadans lectors del blog:

Si el temps acompanya i l´autoritat ho permet, UN POLÍTIC de casa nostra sen va de "RETIRO"a un MONASTERI el pròxim cap de setmana!.

Qui sera?. Perqué hi va?. Que l´hi ha passat?.És un aspirant a cap de govern?.Que passar quant torni?.

Les respostes el dilluns dia 9...

**si la makina (xafardera)ho permet!

Un Escaldenc preocupat per el País.

Bon dia

05/06/08 09:43
Anònim Anònim ha dit...

Hepaa, qui és el que es retira?

pep18

05/06/08 13:31
Anònim joan ha dit...

04/06/08 22:55 al Albert Pintat només l'apollen a cop de talonari o cadira

05/06/08 13:38
Anònim Anònim ha dit...

ERDICTE:
S´informa que per problemes amb els cuiners avui no hi ha mariscada.

05/06/08 13:48
Anònim escaldes ha dit...

El dit amunt amb el comentari del Enric Pujal al Periòdic d'Andorra es pilota i repugnant

05/06/08 14:33
Anònim escaldenc_perplex ha dit...

09:43 Escaldenc?, Escaldes està al cor d'Andorra on hi ha l'antic telecabina???

05/06/08 14:35
Anònim Anònim ha dit...

ATENCIÓ:

En breu es procedirà al tancament d'aquest Bloc.

Gràcies als qui han col.laborat!

La Direcció

05/06/08 17:54
Anònim +34_mary ha dit...

Reunion-a-las11-en-la-225-
mary

05/06/08 18:09
Anònim 200858 ha dit...

18:09
Holaaa como estaas yo estöy en el bar isabel

05/06/08 18:11
Anònim lem_interpol ha dit...

Cerquem individu que el passat dia 25/05/2008 a les 01:22:29 va estar sopant una sarsuela a can Costa de Bcn

05/06/08 18:19
Anònim Anònim ha dit...

"Anònim escaldenc_perplex ha dit...

09:43 Escaldenc?, Escaldes està al cor d'Andorra on hi ha l'antic telecabina???

05/06/08 14:35"
ESTAS FIXAT EX SANT JULIÀ!
----
Ora pronobis, amen i EPD (BLOG)

06/06/08 13:20
Anònim bcj ha dit...

de retiro cap el monasteri..

06/06/08 14:25
Anònim preso ha dit...

Han atracat el Banc internacional a Sant Julia

06/06/08 16:52
Anònim ex-sociata ha dit...

Sembla ser que RD ha convocat per dilluns una roda de premsa per enviar a la merda al Jaume Bartumeu del PS i al PS i sortir-se'n de l'Alternativa.

06/06/08 16:56
Anònim Anònim ha dit...

Credo in unum PLATÉTICUM

Patrem omnipoténtem,

factórem caeli et terrae,

visibílium óminum et invisíbilium.

Et in unum Dóminum Iesum Christum Filium Dei unigénitum.

Et ex Patre natum ante ómnia saécula.

PLATÉTICUM PPeum, lumen de lúmine, Deum verum de Deo vero.

Génitum, non factum, consubtantialem Patri:

per quem ómnia facta sunt.

Qui propter nos hómines et propter nostram salútem descéndit de infernis.

Et internautus est de Spíritu Sancto ex María Vírgine et homo factus est.

Crucifixus étiam pro nobis: sub Póntio Pintatus passus et sepúltus est.

Et resurréxit tértia die, secúndum scripturas et sobornus comissionus.
infernus: sedet ad déxtram Patris.

Et íterum ventúrus est cum glória, iudicáre vivos et mortuos:

cuius regni non erit finis.

Et in Spíritum Sanctum, Dóminum et vivificántem:

qui ex Patre Filióque prócedit.

Qui cum Patre et Filio simul adorátur et conglorificátur;

qui locútus est per Prophétas.

Et unam sanctam catholicam et apostólicam Ecclésiam.

Confíteor unum baptisma in remissiónem peccatórum.

Et exspécto resurrectiónem mortuórum.

Et venturi saéculi.

Amén

06/06/08 17:18

«El més antic ‹Més antic 401 – 415 de 415 Més nou› El més nou»
La nostra Andorra va canviant a marxes forçades: -Per una banda de forma progressista i adaptant-se a una societat moderna i de futur.
-Per una altra, es van adaptant conceptes internacionals que podrien portar a la desaparició futura del nostre poble.
-I per últim, la principal, l’Andorra de les nostres persones. "El partits politics oficials van perdent credibilitat i apaguen l’esperit de lluita dels nostres ciutadans" El PLA per els interessos de les famílies poderoses s’està venent el país a passos estrepitosos, encapçalat per el pitjor Cap de Govern de la historia del nostre país, el Albert Pintat Santolària. El PS que molts han dubtat sempre de la seva “socialdemocràcia” continua amb un “cromo” repetit i caducat anomena’t Jaume Bartumeu Cassany, ple d’ànsies de poder i que no li interessa res més que un banc i una família molt poderosa a nivell econòmic ubicada a la Comella.
A sobres aquest senyor ha trencat el oficial posicionament d’esquerra per la del còmode “Centre”, a part de manipular des de la ombra (com sempre) la opció de que una persona del seu partit presentes una candidatura alternativa a la de sempre, la del seu propi melic. El CDA/Segle XXI continua tenint un fort poder al Consell General, degut a que un dels dos càrrecs elegits va entrar per pocs punts. Però continuen venent-se al partit majoritari, ja que el Enric Tarrado no te la personalitat pròpia i suficient per enfrontar-se a la majoria Liberal d’una forma que el país necessita.

"Tenim també als partits sense representació parlamentaria" Els Verds d’Andorra, van aconseguir afegir persones que ni coneixen el seu programa per presentar llistes a les passades Comunals posant “amics” en plan “favor”. No obstant s’ha de reconèixer que estan fent un gran esforç i son un bon complement que el nostre país necessita de forma elegida i representativa. La seva presidenta Isabel Lozano i el Juli Fernandez les diuen clares i transparents. La UNP -Unió Nacional de Progrés- continua sense obrir la caixa del trons..
Es curiós però, observar que tenen la Web política més ben dissenyada i moderna del país, amb clara i extensa informació, però del seu programa polític no piulen, excepte a alguns comunicats als Mitjans públics i un índex publicat sense accés als continguts.
Tenen un President que com no es hipòcrita alguns diuen que es políticament incorrecte, es clar i sincer en les seves intervencions publiques, un cul inquiet anomenat Tomàs Pascual Casabosch.
Aquest partit polític, dins de tot el misteri programari, es evident que podrien sorprendre i ser una bona opció. "Després tenim alguns grupets Comunals": A part de la dubtosa legalitat al Registre d’Associacions son dos grups que sent diferents han tingut molt poca imaginació en copiar sigles a la anterior mencionada UNP, els dos son (UP). La UP -Unió del Poble- d’Escaldes-Engordany , plena "d'units" Liberals va arrassar a les Comunals del 2008 i es va fer forta degut a la incapacitat del PLA per fer llista electoral, el pànic de la població al PS i la poca maduració dels Verds barrejant politiques nacionals i parroquials.
Dona la sensació que els del Antoni Martí Petit fan servir el Parroquialisme com a “globus-sonda” per provar de presentar alguna opció territorial a les properes eleccions al Consell General del 2009 i opció Nacional per al 2013. La UP -Units per al Progrés- d’Encamp està representada per tots els Barons cacics caducats de sempre, un de milionari cobra ajudes a la pagesia estan molt ben situat de diners (mireu el BOPA), es evident que la millor opció que podrien donar al poble es retirar-se. -Els altres grups parroquials, de moment, no comenten cap opció Nacional. "Politics de carrer" Cal destacar a valentes persones que intervenen constantment aportant el seu gra de sorra als diferents mitjans públics, destacar al Tomàs Pascual Casabosch, Eusebi Nomen Calvet, Miquel Calsina Gordi, Jaume Cabot, Ferran Goya...
...i molts més ja que cada línia i paraula plasmada serveix com a lluita per anar fent que la nostra Andorra sigui tan diferent i nostra amb les nostres persones.

publicat per Andorralandia a les 05:09 del 27/03/2008
Un administrador del bloc ha inhabilitat els nous comentaris per a aquest bloc.