9 mar 2005

"Realitat de les estratègies politiques i noms a l'ombra" Periòdic d'Andorra 09-03-2005 Política: Meritxell Marco al Sr. Tomàs Pascual Casabosch

Les estratègies dels politics a l’hora de remoure noms, “aquest nom suma 20 vots, aquest 30, aquest només 1 vot, si l’oposició presenta el candidat X nosaltres presentarem el candidat Y, ara trucarà la premsa, els hi direm això i lo altre...”, però no pas la veritat encara...
Llavors els mitjans de comunicació han de treballar doble o triple, o inclòs més, el lector rep una informació incorrecta fins a que surten els noms dels candidats definitius segons els màxims interessos dels responsables politics.
Als politics els hi fa por que el cens electoral hagi crescut considerablement, tindria de ser un orgull que costi més feina guanyar unes eleccions, perquè els nous vots resten poder als noms de sempre i això no agrada, sort que el desenvolupament social està guanyant encara que sigui en comptagotes als “NOMS” de sempre.
Els esborranys dels noms a preveure de les llistes electorals són gent de carrer, de poble, els qui des de l’ombra fan el veritable “tu a tu”, que es com el tradicional “porta a porta”, però d’una manera de fer “poble” no pas política i més aviat social i extraordinària, la qual esdevé REALITAT i CONFIANÇA.
A la taula del Comitè Parroquial d’Escaldes-Engordany a part de la guanyadora Sra. Mireia Maestre van sonar noms a proposar de “carrer” com el de la Sra. Joana Flores, el President de Calidae Sr. Tomàs Pascual, el Conseller General Sr. Jordi Daban, el Ex-Conseller Comunal Sr. Eduard Lopez, el President del Comitè Sr. Josep Pubill i altres...
Tot això són noms que rarament li arribaran al candidat Liberal a les Generals i encara no s’han adonat “els de sempre” que s’han de rodejar i fer ajudar i donar noves oportunitats a persones que realment fan “país” i tenen una presencia social activa DIÀRIA.
Queda esperar la DERROTA total o parcial que possiblement tindran aquests NOMS DESTACATS de sempre per a que aquest article pugui ser considerat com a possible REALITAT.
VOTANTS, aquestes eleccions poden canviar el tarannà del país i adaptar-la a la realitat social.
Bona reflexió!
Meritxell Marco
(Carta enviada al Sr. Tomàs Pascual Casabosch, i al Comitè Parroquial del PLA d'Escaldes-Engordany, al Periòdic d’Andorra)

No hay comentarios: