28 mar 2011

"Expulsió inhumana" Més Andorra 28/3/2011 Tribuna: Tomàs Pascual Casabosch

Fa temps que tinc amistat amb un noi marroquí i resident al país anomenat Mohammed.
Abans de gaudir de la seva sincera amistat em va atendre diverses vegades professionalment com a cambrer en un conegut restaurant del país.

Una vegada em va comentar el malson que va començar a patir sobre la negació d’Immigració de renovar-li el seu merescut permís de residència i treball.
Em va explicar que va ser expulsat del país de forma inhumana, obligat a creuar la línia de la frontera andorrana-francesa al vespre, nevant i sense diners i justament durant el període en què estava preparant el seu casament, motiu que el va fer tornar de forma “il•legal”.

La meva sorpresa va ser quan em va contactar l’altre dia demanant-me ajuda. Em va demostrar tot el que m’explicava amb documentació acreditativa. Vaig conèixer un grup de persones que estaven recaptant signatures de suport en contra de la seva injusta expulsió on lògicament jo també vaig signar.

Li vaig portar a casa seva on estava per ordre judicial empresonat i molestat amb controls policials a totes hores del dia, periodistes i fotògrafs del diari Més Andorra, ja que un altre mitjà de comunicació no va voler ajudar-lo. Ells van publicar la seva història en les edicions dels dies 24 i 25 de març, a part d’aquest escrit meu. Entre un grup de gent unida hem aconseguit l’anul•lació de l’ordre d’expulsió.

La part més fosca del que li va passar durant la seva detenció, empès per un agent de policia als passadissos dels calabossos del Servei de Policia “davant les càmeres de vigilància” li vaig aconsellar que se l’estalviés però li vaig assegurar que jo si que la publicaria sense por de les represàlies de les quals seré víctima de forma sistemàtica i habitual per ser de les poques persones que m’atreveixo a plantar cara a qui sigui i dir sempre la veritat.

Espero que a les properes eleccions governin persones amb sentiments humans que no expulsin residents integrats, que no censurin els columnistes habituals, que no els denunciïn als Tribunals per fer us de la llibertat d’expressió, que no deixin als seus ciutadans sense nacionalitat violant les normes de les Nacions Unides només per assegurar-se que no es puguin presentar a les Eleccions. Si, ara parlo del meu cas. I per això s’ha de votar qui sigui menys al PS.

Benvolgut Moja, benvingut a la nostra comunitat.

Tomàs Pascual Casabosch

15 comentarios:

silvia dijo...

Trankil que jo no votaré al PS ni que em paguessinnnn!!

andia dijo...

Es que al Bartolo i/del PS no els votarà ni la seva padrina

rosa dijo...

Bon article, TOTS contra el PS!!! Jo aquest any votaré als Verds

Tomàs dijo...

(Pàrraf de la meva tribuna pública d'avuí dedicat als dictadors del PS)

Espero que a les properes eleccions governin persones amb sentiments humans que no expulsin residents integrats, que no censurin els columnistes habituals, que no els d...enunciïn als Tribunals per fer us de la llibertat d’expressió, que no deixin als seus ciutadans sense nacionalitat violant les normes de les Nacions Unides només per assegurar-se que no es puguin presentar a les eleccions. Sí, ara parlo del meu cas. I per això s’ha de votar qui sigui menys el PS.

Anónimo dijo...

Tommy molt bona la mariscada d'akest dissabte a Tarragona ñam ñam

Blog_sociata dijo...

Sr. pascual, Vd. disposava de 2- dues - nacionalitats i per tant estava infringint la llei. La Constitució deixa ben clar que la doble nacionalitat no és permesa. A més, lo que Vd. va fer és al-lucinant. Amb un DNI espanyol es va presentar a les eleccions andorranes i volia ser Cap de Govern. Un hipotètic cap que abans de começar ja infringía la llei.
Va home pari ja d´elucubrar i barrejar conceptes. Els vertaders dictadors són els del grup on Vd. estava abans de crer l´Unió Nacional de Pogrès i que ara s´anomenen DA. pitudelserenu

DA dijo...

uixxxx el Pascual anava amb un dni espanyol, quin delicteeeee més greu buf crec que això ha estat pitjor que el crimen de cuenca ANDA YA!!!

pedrico dijo...

Nou sant al santoral: sant tomas pascual patró de quasi tots els moros :)

Anónimo dijo...

si la policia andorrana empunya a un pobre xaval sense papers que farà amb els demès?? Quan te'ls trobes per Cambrils a akestos pallassos de la pasma corrent de por, però aki són molt "valents"

Anónimo dijo...

El pitjor esque la gent s'aprofiti per fer política amb les desgràcies humanes això ha passat ara i pasara sempre que segueixin les mateixes lleis que estan des que jo visc en aquest país que ja són 12 anys i cap polític l'ha posat mai en el seu programa electoral.
No siguis demagog!

Anónimo dijo...

ni en els 12 que vius aqui ni els propers 12 visquis on sigui akest pais no te cap solucio

Anónimo dijo...

Tomàs ets un bon tio

Anónimo dijo...

el Jaume Bartumeu Alias Gargamel PS no para d'amenaçar a gent del país, està molt nerviós..perquè serà...

Anónimo dijo...

no mès m´interessa d´aquest Sr. Pascual, la seva Exdona, que és preciosa, no sé com s´ha pogut cassar amb tú... dedicat a jugar al golf ó a esquiar i deixa de escriure i la gent tranquila...

Anónimo dijo...

que valent ets des de l'anonimat..