30 jul 2011

Tema: 13 dies de presidi "Dia 2" Escrit Blog: Tomàs Pascual Casabosch 30/7/2011

Centre Penitenciari la Comella
(Principat d’Andorra)
Tema: 13 dies de presidi
Mòdul S3 - Cel•la 309 (Dia 2) “Mòdul Incomunicat”
Escrit Blog: Tomàs Pascual Casabosch 30/7/2011

Dia 2:

No he dormit gairebé en tota la nit, pensant en el meu estimat fill Adam, la meva mare que està malalta, el meu pare, la família, i les amistats de debò.

La llitera de ferro, el repugnant matalàs i la fastigosa coixinera és la combinació perfecta que ajuda a mantenir-se despert.

Cada vegada que aconsegueixo tancar els ulls em desperta el llum de la llanterna de l’agent penitenciari que m’enfoca a cada hora durant la ronda de tota la nit.

A les 8 del matí, els agents fan soroll amb la clau i s’obren tots els llums. El pres de confiança, “l’ordenança Jordi”, em porta una ampolla de plàstic de dubtosa procedència amb llet calenta dins, un sobre de xocolata, galetes, confitura de maduixa i mantega. També líquids de neteja; escombro, recullo, frego la cel•la, desinfecto tot el que puc en general, em dutxo entre uns insectes estranys de color transparent amb tres cossos, m’afaito i rapo el cap.

A la televisió només veig un canal ja que el comandament no funciona i m’he queixat tres vegades sense èxit, així que l’apago.

Em vesteixo i llegeixo el llibre de poemes publicat per la meva Tia Manolita (De Alma a Alma). Quan l’acabo, començo llegir el llibre religiós (Una vida de Bienaventuranzas), que me’l va regalar una monja d’Alacant ja difunta com agraïment d’haver-li aconseguit un ràdio cassette dels antics amb el qual va poder escoltar per darrera vegada les cançons preferides del seu temps, fet que m’omple de satisfacció i orgull.

He demanat poder telefonar però fins demà diumenge no tinc dret als quinze minuts de trucades durant tres dies a la setmana.

Des dels barrots de la finestra veig alguns presos de condemna ferma. Prefereixo no opinar però la tanco perquè no em vegin ni a mi ni la foto del meu fill que mantinc a un racó discret de l’armari de pedra.

M’han comentat que han informat a la Batlle incompetent, injusta i dolenta Canòlic Mingorance Cairat que no és legal que jo estigui incomunicat, però ella seguint el seu malvat i conegut tarannà pervers, continua amb la seva ordre de fer-nos continuar amb aquesta inhumana situació. El seu ridícul i insuficient motiu que no haig de coincidir ni al mòdul de preventius ni al pati amb el meu amic de sempre Jordi i el seu germà Joan continua en vigor. Desconec què passarà però jo no anava mal encaminat. Desitjo veure’l aviat o que l’aïllament d’estar tot sol provoqui que li donin la seva merescuda llibertat. Però aquesta Batlle irresponsable deu voler que jo em torni boig.

Al pati només puc gaudir de la meitat del temps de matí i tarda ja que quan jo surto els obliguen entrar a ells, la Batlle vulnera el drets humans de tres persones, els del Jordi, els del Joan i els meus.

Surto al pati a passejar, prenc el sol, i se’m presenten dues persones més amb les quals també ens expliquem els motius dels empresonaments. Conec al David, ell és de Geòrgia i viu a França. La seva detenció és per escriure un llibre de fets increïbles.

En aquest lloc tothom es busca la vida davant les prohibicions i jo poso a les butxaques d’algú cartes manuscrites dirigides al meu amic Jordi i ells em donen les d’ell dirigides a mi. Cosa que a més, serveix de teràpia per riure’ns amb motiu de la ridícula Batlle que és la vergonya de la justícia perquè s’ha permès arrestar-me injustament a casa dos mesos creant-me un declivi familiar, personal i professional, separar-me del meu fill per tancar-me una tarda nit al calabós de la policia, ingressar-me a la presó, aïllar-me com un terrorista, atemptar als drets humans traient-nos el dret elemental a pati. Cada dia demano i prego a Déu que li apliqui la veritable justícia i li faci pagar tanta maldat.

He dinat bé, no la porqueria seca d’ahir, el sopar que va anar a les escombraries. He emplenat els fulls d’assistència perquè em vingui a visitar el Raonador del Ciutadà, ja que necessito explicar-li que vaig demostrar a la Batlle esmentada que la Policia havia manipulat els fotogrames d’un Centre Comercial, que un policia corrupte va mentir en una declaració, i no investiga ni castiga els culpables i a mi m’arresta al domicili durant dos mesos i posteriorment m’ingressa a la presó. També explicar-li que ha ordenat tenir-me incomunicat. Sol•licito també la visita del meu psicòleg que és el mateix que realitza els seus serveis a la presó, el psicòleg Josep del Centre de Salut Mental és un bon professional i vull explicar-li la meva situació personal actual. També he sol•licitat la visita d’un capellà catòlic per motius de religió.

Als funcionaris que tinc confiança de temps, els hi explico la injustícia que estic patint, ells m’escolten, observen, han vist de tot i estic segur que perceben més coses que algunes persones des dels freds i cecs despatxos judicials.

A la tarda em treuen al pati amb les protocol•làries mesures de seguretat d’escàners i diversos, aquesta vegada he estat poc més de mitja hora i tot sol, potser ara tampoc se’m permetrà que contacti amb els altres presos.

Els del pati de condemna ferma em formulen crits entre riures de baix coeficient intel•lectual: “Presidente donde estás”. Possiblement els hi han comentat o han llegit a la premsa el meu empresonament, però com de costum tot mal explicat amb mentides i falsa informació. La veritat es publicarà per mi mateix.

12 comentarios:

Anónimo dijo...

Això es va posant molt interessant..

Xavi dijo...

Tommy et felicito!!!

Anónimo dijo...

Tomas! tradueix totes aquestes cartes al castellà i envia-ho a totes les televisions, radios i diaris d'Espanya

Anónimo dijo...

Com li han pogut fer això a un candidat a cap de govern? Aquest pais ja ha perdut tots els seus valors

Anónimo dijo...

tomas no deies que amb el Cap de govern Antoni Marti el pais aniria millor? Ni a la direcció sociata de la policia ha cessat!

Tomàs dijo...

Hola!!!

Trankils, aviat traducció al castellà, francès i anglès i.. noves sorpreses a part del Blog!!

Segurament inventaràn algo per tornar a tricar-me més temps, però només surti a continuar!!!

Gràcies per seguir-me.

Anónimo dijo...

vaja crack!

jaume dijo...

estàs com un llum però.. els tens quadrats nen

Anónimo dijo...

Volem més cartes!!!!

Robert dijo...

vaya experiencia nen bufff animos!

Anónimo dijo...

Fills de puta incompetents i corruptes Batlles i Fiscals.

Anónimo dijo...

I alguns individus de la pasma també.