2 ago 2011

Tema: 13 dies de presidi Dia 5 "A" Escrit Blog: Tomàs Pascual Casabosch 2/8/2011 A

Dia 5 "A":

Aquesta nit he rigut molt escoltant les baralles, queixes i insults entre els presos nocturns de semillibertat i baixades i pujades dels guàrdies per cridar-los l’atenció amb molta psicologia i professionalitat. Al final els hi vaig dir que estava a la última cel•la.

Un d’ells els hi comentava que: “aquest noi és el Tomàs Pascual, que va ser candidat a Cap de Govern ”.
No és que m’agradi gaire “la targeta” de presentació que m’assigna molta gent però la veritat és que m’he acostumat, és cert i no em molesta. Entre insults i baralles un d’ells, “Ramon”, em va sentir riure i els hi deia als altres: “el Tomàs es peta amb les nostres baralles”. Curiós presentar-se només amb “la veu” i veient figures de persones difuminades i barrots de cel•les entre els contra vidres del passadís.

M’han portat al metge, m’han revisat i comentat que em faran una anàlisi de sang. M’han donat un medicament per a no estar nerviós i per al mal de punxades al cor i mal de cap. Després li consultaré al meu pare si m’ho prenc, ja que em vindrà a visitar a través del fred locutori de vidre.

Mentre escric aquestes línies, sento una veu al fons d’una de les cel•les: “Tomàs que fots tu aquí?” “Sóc el JC”. Li vaig resumir el motiu i ell em va explicar que em va reconèixer per la veu i que ell ve a dormir a les nits. El JC i jo ens coneixem des de fa molts anys. És curiós percebre el veritable tarannà andorrà de sempre, ens podem trobar en els llocs més inesperats i es desperta l’estima.

He tingut la meva primera visita de locutori, la meva amiga Alexandra, ella pateix molt per la meva situació i jo pateixo pel que ella pateix, li he explicat un resum del que veig aquí dins i li he comentat que ho estic escrivint tot. M’ha deixat a recepció del públic un walkman i auriculars per escoltar cd’s i li he demanat un parell de favors i encàrrecs, un calendari de paret i que em descarregui d’Internet uns articles públics i me’ls faci arribar.

L’ordenança Jordi m’ha portat uns llibres, suposo que s’ha adonat que em passo gairebé tot el dia llegint, m’ha comentat que no em preocupi, que ell es porta igual amb tothom, jo li agraeixo com es porta de bé amb mi.
M’ha vingut a visitar el meu pare amb un dels meus millors amics, el Josep, que és policia, estic content.

Avui em sento orgullós, el David de Geòrgia m’ha explicat al pati que ahir va abandonar la vaga de fam, ha reflexionat sobre el que jo li vaig aconsellar, que si la seva salut patia conseqüències, el seu fill bebè de quatre mesos, el seu fill de cinc anys i la seva esposa podrien patir una bateria de problemes. I a més, coneixent jo “les interpretacions” de la llei andorrana encara el castigarien per tal fet i se li complicaria la situació. També li he aconsellat que comenci a menjar poc a poquet.

Un funcionari oficial de primera m’ha comunicat que prepari les meves coses ja que m’han aixecat la incomunicació i em traslladaran en una breu estona cap al mòdul de preventius. Li he preguntat si el meu amic de sempre Jordi encara està allà, la seva afirmació fa que desaparegui la meva esperança que el meu sacrifici li aportés la llibertat, però en compensació, perquè a la vida tot passa per alguna cosa, farà que pugui estar amb ell i ajudar-lo.

Poso la foto del meu estimat fill Adam a la butxaca, ho recullo tot, l’ordenança Jordi m’ajuda a col•locar les meves coses dins un carret amb rodes, m’acomiado d’ell, surto de la cel•la i els guàrdies em condueixen cap a una nova etapa, el “mòdul de preventius” que està a la planta superior. Mentrestant marxo observo per darrera vegada la meva cel•la d’incomunicació.

75 comentarios:

Anónimo dijo...

va pujant el nivell..

Anónimo dijo...

ja era hora que algú escrigués sobre "la dimensió desconeguda". Amb lo unic que no estic d'acord es en que deixes massa be als agents penitenciaris

Tomàs dijo...

els agents penitenciaris m'han tractat a mi i a tots els que he vist molt bé. No tinc RES a dir de dolent d'ells, són molt professionals!!!

funcionari dijo...

Pues rectifica lo dels porros i lo de regirar cartes, quedaries millor :)

Tomàs dijo...

Hola funcionari. Doncs les dues mencions les tinc clares, però des de fora potser haig de revisar-ho, es cert.

Ja he contestat als altres Posts.

observador dijo...

A més polemica tot Andorra llegirà el Blog!!!

Anónimo dijo...

de tothom és conegut la "porrada" a la comella i fins i tot per un individu de la pasma que feia de monitor a aina mentres esnifava borratxo

expatriat

Anónimo dijo...

tomás no entenc com defenses als funcionaris de presó.
La feina que més s'assembla a la d'ells es "verdugo"

Anónimo dijo...

Quan surt la propera carta?

Anónimo dijo...

com t'has tingut de veure per culpa de la tia akella Tomàs!!

josep dijo...

jo vai estar a la casa la vall i lo dels porros no es res..

Anónimo dijo...

Literalment, una tia t'ha destrossat la vida a tu i a molta gent del teu voltant, potser et vas capficar massa.

Anónimo dijo...

i ella tant tranquila.., jo no o estaria tant

Anónimo dijo...

tots sabem que una tia li ha destrossat a molta gent la vida, (Pascual/Prados) etc.. però? Pregunto:que te a veure això amb el Post?

Anónimo dijo...

tot es una cadena..

Anónimo dijo...

volem el dia 6 volem el dia 6 volem el dia 6 volem el dia 6....

Anónimo dijo...

bon treball, ja aniré mirant per veure les altres cartes

Anónimo dijo...

com es el Tomas de punyetero si parla be dels funcionaris de presons es perque no son torturadors com digue alguns

Rtva dijo...

Des de Ràdio i Televisió d'Andorra volem agraïr al Sr. Pascual que ens hagi ajudat a augmentar l'audiència

funcionari dijo...

Ostres Tomàs! et felicito per haver-li destrossat a osties la camara de video als de la ruinosa televisió andorrana al mig dels passadissos de la Batllia. Jo he sentit com els hi has dit 3 vegades "A mi no em grabis"

Anónimo dijo...

Tomàs, si has perdut el judici es perquè el Tribunal de Corts NO pot donar-te la raó i carregar-se al Servei de Policia, però tenies raó, anims i viu ja en pau!!

Anónimo dijo...

Al Tomàs Pascual el van acorralant i acorralant.. això petarà malament, aqui passarà algo!!

Anónimo dijo...

toma! nos tienes en ascuas con los siguientes dias de carcel!!!!! publicaaaaaa

Anónimo dijo...

el Tomas serà un punyetero pero noble ya q si no critica als funcionaris d presó es precisament perque no ha detectat cap "tortura" a ningú.

Anónimo dijo...

criticar als funcionaris de presó es evident que no. Pero estampar camaras de televisió devant els magistrats i que han hagut de desapareixer tots si que s'ha vist.

ben fet dijo...

si! Dmà mireu els diaris. El Pascual els hi ha trencat la camera de video d'uns 8.000 € al mismissim passadis de la Batllia jajajajajajajja (Ja els hi està bé)

Anónimo dijo...

algun dia algú farà més que "trencar cameres" en akella casa de corrupció in-judicial. Això ha estat un avís. Després vindràn les queixes i llàgrimes..

ANA dijo...

Tomàs Pascual increpa un operador d'ATV i li malmet la càmera

Resum: Andorra la Vella.-

L'excandidat a cap de Govern i exlíder d'UNP, Tomàs Pascual, ha increpat un operador de càmera d'Andorra Televisió i ha malmès la seva càmera aquest dimarts al matí a la Batllia, en el marc de la lectura de sentències on ha estat condemnat a un any de presó condicional. Tal com ha fet públic i ha denunciat l'Associació de Professionals de la Comunicació d'Andorra (APCA), Pascual ha increpat l'operador, mentre exercia la seva feina, exigint-li que no difongués cap imatge on sortís ell, i ha colpejat la càmera fins a trencar-ne la carcassa quan ja no enregistrava.

Anónimo dijo...

Aquestos del APCA són una colla de SUBNORMALS!!!

Estudieu-vos la Llei de Protecció de Dades.

Si algú NO vol ser gravat NO se'l pot obligar colla de GILIPOLLES!!!

Sabrina dijo...

Te persiguen los paparazzi como a la belen esteban

Tomàs dijo...

Li he dit 3 vegades "si us plau, a mi no em gravis, respecta'm"!! I ell vinga enfocar.. fins que li he destrossat la camera al mismissim passadís del Tribunal de Corts a la Batllia.

Rosa Vidal dijo...

ben fet Tomaset. Jo els hi hagués trencat la cara. Que s'han cregut. Tu no cobres de l'Estat i no tenen cap dret a difondre la teva imatge!!! Abraçada nen! :)

andorrà fins els ous dijo...

Sr. Cap de govern Antoni Marti a RTVA la TANQUEU YA!!!!

Anónimo dijo...

TOTS amb tu Tomàs!!!!!!!!!!

Silvia dijo...

Tomacitooooo como la has liadooo jajajajajja Churri tienes razon. A mas le haces un favor al pais, una camara de menos pa una mierda de TV andorrana que no sirve a nada mas porke nadie la mira jajajajaja Te llamo en un ratito ;)

And dijo...

Haurien d'haver respectat la teva voluntat, ara que no es queixin.

Anónimo dijo...

tomas denuncia a RTVA a l'Agència de Protecció de Dades

observador dijo...

Tots akestos comentaris no tenen res a vore amb el Post de la presó.

Andorra Leaks dijo...

Existeix la llibertat d'expressió al Principat d' Andorra

Una de les frases que vaig retenir de la darrera compareixença del nostre cap de Govern Sr. Antoni Martí va ser “No som en una època de canvis. Som en un canvi d'època”.

Avui segons les informacions difoses per ATV s'ha fet pública una sentència contra l'ex candidat a cap de govern Sr. Tomàs Pascual.

Segons les mateixes fonts a les quals jo no he tingut accés, el Sr. Pasqual ha estat condemnat a 1 any de presó condicional i al pagament de una indemnització a la Policia i a un agent amb el qual estava enfrontat per varis motius.

La sentència cau desprès de ser jutjat per un escrit que va fer el Sr. Pasqual en un diari gratuït del País i que intitulava “Detenció corrupte”.

Segons les fonts consultades el mateix diari també haurà de satisfer una indemnització per la seva publicació.

Aquesta publicació la qual podeu trobar fàcilment a la xarxa no anomena a ningú. Escriu, el signant, que el van detenir injustament:

"Detenció corrupta" BonDia 6/5/2010 Tribuna: Tomàs Pascual Casabosch

***Amb la sentència, es confirma la dictadura dels personatges del local de lloguer, anomenat de les columnes, i la manca de llibertat d'expressió al País. Un altre pas enrere.

La gent a partit d'avui haurà de demanar permís a la batllia o fiscalia per escriure un comentari al diari?.

I en quant a l suposada agressió a un càmera d'Atv, coneix aquest el DRET A L”IMATGE?. Encara que sigui al carrer o local de lloguer, com és el cas, si la persona es nega a ser gravat en té tot el dret.

Prou d'intoxicar. Si algú el coneix personalment que digui si el Sr. Pascual es mereix aixó.

jesus dijo...

Tomas , la propera vegada en comptes de la camera, li trenques la cara al periodista. Han d'aprendre a respectar que no vulguis sortir a la televisió.

Anónimo dijo...

ei Pascual! els jugadors del MATECOSA Snt JULIÀ estàn fent apostes de quants de l'equip es tiren a la teva ex., que lo sepas!! vaya fama!!

Anónimo dijo...

en comptes de trencar camaras, trenca la cara al solanelles, però fes-ho bé

Anónimo dijo...

suposo que t'has adonat que els del tribunal de corts són la carcassa que a espanya i frança no volen. Són els executors dels qui els hi paga, la mamella de l'estat

Anónimo dijo...

més valdria andorranitzar la justicia, al menys ens donarien pel cul els nostres i no lo que no volen al costat

Anónimo dijo...

tomas penja el dia 6!!!!!!!!!!!!!!! porfaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Anónimo dijo...

Tomas a tu et passa lo de la lletra de la cançó del Camilo Sesto:

"Siempre me traiciona la razón y me domina el corazón"

Un funcionari dijo...

En Tomas no crec que posi els seguents dies empresonat ja que mentres estaba separat dels preventius s' avorria i per aixo escribia tant i quan van ajuntar-lo amb els demes tenia massa feina per escriure.

observador dijo...

Si tu ets funcionari, jo sóc PapaNoel

escandols dijo...

Home lo de la càmara si és veritat és massa fort. Quina culpa té l´assalariat d´ATv?

I la sentència és més que forta. Indignant i escandalosa si es refereix a l´escrit publicat al diari gratuït.

Lo president de Venezuela no ho faria pitjor.

escandols dijo...

Al Tomàs Pascual el van acorralant i al final passarà algo de gros. Jo l'entendré perfectament. Això ja es massa!

escandols dijo...

Lo de la camara ja es un pre-avis..

Anónimo dijo...

Ahir una dona va apunyalar el seu marit i les autoritats andorranes ho amaguen, no han informat als mitjans per no alarmar. Si hagués estat al revés sortiria per tot arreu.

Anónimo dijo...

aquest bloc sembla ja el Tamarrolandia, molt de moviment que res te a veure amb el Post però al menos podem escriure a algun lloc

Anónimo dijo...

Aquest Tmas perd els papers, i encara que et provoquin mai s'han de perdre perquè ja veus si no et surt malament, quan ens deixem portar per la ira i les baixes passions acabem ben malament

Anónimo dijo...

jo no estic d'acord. Si algú no vol ser gravat s'ha de respectar i punto. A akest xaval li estan fent de tot i això petarà molt malament. El que no sé es com no ha passat ja alguna desgracia pero estic segur que passarà el dia menos pensat.

Anónimo dijo...

tomas avui surt el teu amic David..

Anónimo dijo...

Aquest tio per d els papers de veritat, i no només per lo que surt a la premsa. En persona igual i s'ha de controlar perquè li porta molt mal resultat i a sobre puteja a gent que al final no te culpa. A la vida s'han d'acceptar els cops tal i com venen, i això ell no ho sap entendre.

Anónimo dijo...

els del matecosa no sé, pero vaya garrulada de tio el del tatuatge k es fotoa el lote amb ella al coll de nargó.. pobre crio el tio lo que s'haura d'escoltar de gran!!

Anónimo dijo...

tommy tenen rao en tot pero hauries d'activar la pre-validacio de comentaris

Anónimo dijo...

dia 6 si us plau!!!!!! publica el diaaa 6!!!!

Anónimo dijo...

que tal, en Tomas es un impresentable, mala persona i persona molt rencorosa. el primer que s'ha de saber es que encara hauria d'estar allà a la Comella i per molt de temps, ja que es una persona que no es mereix la popularitat que té.

..........ets una persona que no pares de criticar a les persones, el que hauries de fer es mirar la teva vida, que fa pena...........

Gracies

Anónimo dijo...

Senyors fiscals del nostre estimat país, mireu a aquest personatge donant noms i cognoms de persones.

Espero que prengui mesures les autoritats Andorranes, car no es tindria de tolerar aquests fet.

puntejant dijo...

impresentable = al menos firma i dona la cara, doncs es presenta. No es un anonim cobard com tu.

mala persona = No ho es gens, ens tot el contrari.

persona molt rencorosa = Si cert, però suposo tindrà els seus motius.

el primer que s'ha de saber es que encara hauria d'estar allà a la Comella i per molt de temps, ja que es una persona que no es mereix la popularitat que té. = Ha d'estar a la presó per un tema de popularitat???

ets una persona que no pares de criticar a les persones = Revisa els escrits, felicita més que criticar.

el que hauries de fer es mirar la teva vida, que fa pena = Tu que saps de la seva vida? Lo que diu la premsa rosa?

Sisco? dijo...

Senyors fiscals del nostre estimat país, mireu a aquest personatge donant noms i cognoms de persones = Els fiscals el que haurien de fer es perseguir als delinquents i no atemptar contra la lliure llibertat d'expressió.

Espero que prengui mesures les autoritats Andorranes, car no es tindria de tolerar aquests fet. = Que cobard i ignorant que ets.

Ingrid dijo...

Tu si que acabaràs a la presó Sisco

Anónimo dijo...

Això ja es com el Tamarrolandia però amb algú que dona la cara, cosa perillosa en aquest país bananero d'Andorra.

Anónimo dijo...

et felicito Tomàs

Anónimo dijo...

tomas restringeix la validació de comentarisssss fes cas una vegada a la vida, de bon rollo

Anónimo dijo...

mai havia llegit tot tant ben explicat

Funcionari dijo...

Tomas eres tonto del culo, cuando llorabas para que te protegiéramos y te hacíamos caso, cuando vuelvas a entrar en la cárcel te va a proteger tu padre, y te pondremos un colchón de viscolatex. Tonto que eres tonto y todo lo que te pasa es por listo. TONTO

Tomàs dijo...

Mira "funcionari". TONTO estic segur que ho he segut en moltes coses, totalment d'acord en el teu qualificatiu vers mi.

Pero jo MAI he plorat a ningú per a que em protegeixi de res.

I no em cal cap matalàs de Viscolatex, sóc un home i m'acoplo a les situacions.

Salutacions!

Anónimo dijo...

tomas no perdis el temps contestant a un "funcionari" que parla castellà i que esborra el que t'ha escrit un cop li as respost

Anónimo dijo...

l'ultim q es beneficia a la teva ex es del Matecosa, el sebastian varela

Anónimo dijo...

mmmm, a veure si algun dia puc sucar la cuca amb la teva ex, m' ha dit un amic teu que es diu joan que esta sempre a punt ben mulladeta jajajaja

Anónimo dijo...

pues vigila no pillis el sida o alguna cosa de transmissió sexual.